ALTRES REPORTATGES

50è aniversari de la benedicció del banderí actual de la colla


Trobada dels Dansaires amb el president de la Generalitat Artur Mas


Commemoració a Poblet del 600 aniversari de la mort de rei Martí l´Humà i la fi de la dinastia catalana 2010


La cova misteriosa dels Dansaires del Penedès 2009


Commemoració del 65 aniversari de la sardana Sant Martí del Canigó i el mil·lenari del monestir del mateix nom 2009


Reconeixement institucional de la Diputació 2008


Recepció institucional del Parlament de Catalunya 2007


Inauguració de la plaça Dansaires del Penedès 2007


En aquesta pàgina us detallem altres reportatges que no corresponen als viatges i que són d'importància per la colla Dansaires del Penedès.

50è aniversari de la benedicció del banderí dels Dansaires del Penedès

Es compleixen 50 anys de l´adveniment de Joan Toldrà a la capdanseria dels Dansaires del Penedès el 1963, amb la qual cosa començava la Segona Època de la colla. La nova època va comportar incorporar nous dansaires, adquirir una nova imatge i depurar la tècnica. El procés va culminar el juny de 1964 amb creació d´un logotip i la benedicció d´un nou banderí per a la colla. D´aquest acte se´n conserva una fotografia i ara ens disposem a commemorar aquesta efemèride tornant a beneir el mateix banderí. L´acte serà dissabte dia 14 a dos quarts de set de la tarda davant l´altar de la Mare de Déu de Montserrat de l´església arxiprestal, al qual tothom és convidat i molt especialment els components de la colla d´aquell temps. Els dansaires actuals ballaran la sardana "És la Moreneta" davant de la verge, i en sortir a la plaça n´hi haurà una altra per a tots els assistents.


Trobada dels Dansaires amb l´Honorable President Artur Mas

Cada any en acabar el curs acadèmic hi ha festa grossa a Camp Joliu i sempre tenen la consideració que la dansa nacional hi sigui present, motiu pel qual inviten any darrera any els Dansaires del Penedès i la cobla Reus perquè hi actuïn. Tanmateix, enguany l´invitat d´honor ha estat el president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha tingut cura de presidir l´acte acadèmic de fi de curs, i en acabar, és quan hi ha hagut la trobada del Molt Honorable i els Dansaires.

Els Dansaires i Pau Casals 1966 i 2004


La sardana multiètnica a Núbia 2005


El guardià, rei d´Egipte 2005


Nadal 2004


Ballada sota l´eclipsi de sol 1999


Ballada de la Santa Espina a dalt de campanar 1999


Concert del 60è aniversari