EXPOSICIÓ DEL 65è ANIVERSARI DELS DANSAIRES DEL PENEDÈS

La Sardana al Vendrell: de l'origen a la difusió internacional d'un símbol

L'exposició està formada per 13 panells i comença aportant informació del final del segle XIX, en dedica un de sencer a l'introductor de la sardana a la vila el 1907, Josep Aleu, un altre especifica la aportació de Pau Casals al vessant musical de la dansa convertint Vil·la Casals en un focus sardanista, i un altre a la interessant tasca de Joaquim Pell. En Pell va ensenyar a ballar sardanes a l'Enric López, i en López va fundar els Dansaires del Penedès el 1946.

De colles, al Vendrell, n'hi ha hagut moltes, però tan sols el Dansaires han arribat a l'actualitat, amb una llarga trajectòria. Així, l'exposició continua amb el més punyent de la història dels Dansaires i acaba amb la part més vistosa de la mostra: les Icones Universals de la Sardana, que é la col·lecció de fotografies que projecten la colla vendrellenca i el símbol de Catalunya per tot el món.

Reportatge del dia de la inauguració al Vendrell

Va presentar l'acte la comissària de l'exposició i directora de l'Arxiu Comarcal, Nativitat Castejón, i seguidament intervingueren el president dels Dansaires del Penedès, Joan Morros, i l'alcalde de la vila , Benet Janè. També va comptar amb la pressència destacada del President de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Santi Ferrefàbregas, i del Director de Serveis Culturals de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Agràs.

Poblacions on ha estat exposada

- 18/04/2014: Bellvei (Baix Penedès) - 29/04/2014: L'Ampolla (Baix Ebre)

- 07/01/2014: Masllorens - 04/10/2013: La Bisbal del Penedès - 31/08/2013: Santa Oliva -